top of page

Leer mij een alvast een beetje kennen..

Ik ben Anneke

Anneke

Samen met Michael, onze 5 kinderen en de hond Maggie woon ik in Nieuw-Lekkerland. Ik ben geboren in 1983, jarig in April. Mijn karakter is open, spontaan, gezellig en ik hou van een goede grap en keihard lachen. Daarnaast krijg ik van anderen vaak terug dat zij zich snel veilig bij me voelen, maar dat ik ook 'de lastige vraag' durf te stellen die hen naar zichzelf en hun eigen overtuigingen laat kijken.

Ik hou van dieren, koken, muziek, dansen en spiritualiteit. De laatste drie zijn ook in te zetten in jouw coachingsessies, hoewel ik geen 'nee' zeg als je lekker voor me kookt ;p.

Al vanaf mijn 16e jaar ben ik werkzaam in de zorg/sociale sector, veelal met mensen die moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen (denk aan alzheimer/dementie, verstandelijke beperking, autisme, hechtingsproblemen e.d.). In deze periode heb ik enorm veel kennis van gedrag en de oorzaken daarvan opgedaan en ook geleerd goed te kijken en aan te voelen wat de ander nodig heeft, te luisteren naar wat er echt gezegd, maar vooral ook niet gezegd wordt. 

Na 19 jaar gewerkt te hebben vond ik het in 2019 tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze vond ik in het volgen van de studie Social Work aan de Hogeschool Rotterdam. In 2023 ben ik afgestudeerd en heb ik mijn Bachelor Social work behaald. Door het keuzevak Begeleidingskunde is mijn liefde voor het coachen ontstaan.

Na zelf het nodige innerlijke werk te hebben gedaan, voelt het nu goed om mijn opgedane kennis en flinke berg ervaring met anderen te delen.

Het samen oplopen met anderen op hun pad en getuige zijn van hun groei en ontwikkeling maken mij heel blij. 

Zo lang als ik mij kan herinneren heeft spiritualiteit een onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Vroeger al zocht ik als kind in de natuur graag de stilte op om in het gras met mijn ogen dicht gewoon te zitten en te luisteren naar de geluiden die ik om me heen hoorde. De laatste 10 jaar van mijn leven ben ik mijn spiritualiteit meer en meer gaan ontwikkelen en merk ik dat ik mijn kwaliteiten in het coachen en aanvoelen van anderen op een nieuwe manier wil inzetten.

Zo ontstond het idee voor Silver Girl coaching; een plek waar reguliere coaching en spirituele ontwikkeling samen gaan op jouw tempo... Voel je welkom! 

Logo Silver Girl

Inspiratie...

Zoals je hieronder kunt lezen is de naam van mijn coachingspraktijk afgeleid van een deel van de songtekst van het lied 'Bridge over troubled water' van Simon and Garfunkel. Dit lied vond ik als kind al prachtig om naar te luisteren. Ook toen ik de tekst nog niet kon verstaan, voelde ik al wel de boodschap. Toen ik vele jaren later (lees; een half jaar na mijn studie) serieuze plannen kreeg voor een eigen coachingpraktijk, was het voor mij lastig een naam verzinnen. Op een vrijdagavond met Michael op de bank luisterden we naar 'oude' liedjes van vroeger, ook Bridge over troubled water. De tekst drong tot me door en de rest is geschiedenis..

Muziek inspireert me in mijn werk en dagelijks leven. Hieronder vind je een aantal songteksten die me op een bepaalde manier raken en die mij hebben geholpen de mens te worden die ik nu ben.

Als je ze leest en misschien eens luistert, leer je me nog beter kennen.

Wat zijn jouw favoriete liedjes? Misschien wil je me ze laten horen als je bij me bent!

Logo Silver Girl
Boten in het water

"Sail on Silver Girl, sail on by

Your time has come to shine, al your dreams are on their way

See how they shine, oh if you need a friend, I'm sailing right behind

Like a bridge over troubled water, I will ease your mind, like a bridge over troubled water, I will ease your mind"

Uit: Bridge over troubled water

~Simon and Garfunkel

Wolf
Planten

"Brothers and sisters

When they insist we're just not good enough 

Well we know better, just look 'em in the eyes and say

I'm gonna do it anyway!"

Uit: Something inside so strong

~Labi Siffre

"Like a true nature's child

We were born, born to be wild

We can climb so high

I never wanna die"

Uit: Born to be Wild

~Steppenwolf

Opleiding, Training en Ervaring​
 

Logo Silver Girl
  • Bachelor Social Work (Hogeschool Rotterdam, 2023, profiel jeugd, SKJ geregistreerd)

  • Reiki 1 (2023, Bij Charles Vrugt van Spiritueel Centrum Mahatma)

  • Cursus Energetisch werken met paarden (2024, bij Barbara Biesheuvel van Stap in Balans)

  • Rots en watertrainer (2024)

  • 25+ jaar werkervaring in de (gehandicapten)zorg 

  • Kennis van en vaardigheid in het werken vanuit de Triple C behandelmethode

  • Innerlijke zielsreis (Bij Leonore Noorduyn)

  • Ayahuasca ceremonie (Bij Ommij in Doetinchem)

Logo Silver Girl
bottom of page